Acquapole bij Zwemles op maat.
Bekend van Editie NL, JINEK, NH Nieuws, AD en RTL Nieuws!

Paaldansen in het water, de nieuwste rage op het gebied van (onder)watersport.

Sinds kort aangeboden bij Zwemles op Maat, hét zwembad in het centrum van Alkmaar!

Acquapole is een workout waarbij je gaat paaldansen in het water. Door de weerstand van het water wordt bij het onderwater paaldansen krachttraining en cardiotraining gecombineerd. De ultieme fitness!

Het nieuwsitem van NH Nieuws & EditieNL, opgenomen in ons zwembad tijdens de acquapole les, is zelfs viral gegaan en aan bod geweest in de uitzending van Jinek! (Hieronder te bekijken)

Bekijk hier het lesrooster of boek direct online een les.

NH Nieuws op bezoek bij Zwemles op maat!

Wordt onderwater paaldansen dé nieuwe sport? “Het is zwaar! Ik voel me een zeekoe!”

22 augustus 2019, 16.00 uur · Aangepast 22 augustus 2019, 16.37 uur · Door Maaike Polder

ALKMAAR – Deze sport staat niet bepaald als een paal boven water: ‘onderwater paaldansen’ is namelijk hartstikke nieuw! In Alkmaar is er een aantal geluksvogels dat de lessen van Kim Rijnaarts van Zwemles op maat kan volgen. “Wat is dit ontzettend zwaar! Maar wel heel leuk!”

Zweminstructrice Kim geeft de les acquapole dancing eens per week in haar zwembad in het centrum van Alkmaar. “Er doen steeds meer meiden mee. Het is net alsof je fitnesst, maar dan met de druk van water.”

Niet sexy, maar een zeekoe
De meningen van de dames die met de les meedoen zijn verdeeld. “Dit is niet heel zwaar, omdat je niet met gewicht werkt”, zegt één. De ander hangt puffend aan de badrand. “Het valt me tegen hoe zwaar dit is hoor. En ik voel me ook niet echt sexy. Meer een zeekoe.” Ook wordt er behoorlijk wat water ingeslikt. “Je gaat kopje onder, of krijg je been niet omhoog”, zegt een van de zwemsters.

Kim zelf zit op de kant als ze de les geeft. Zo kunnen de leerlingen haar bewegingen goed zien. Maar zo’n paal is toch hartstikke glad? “Dat valt dus reuze mee. Het is wel een gewone paaldanspaal, met zuignapppen op de onderkant en doordat je op waterniveau oefeningen doet, glij je niet naar beneden. En je doet veel hefboom-dingen. Dus dan heb je wel wat handkracht nodig”, vertelt ze enthousiast.

Italiaanse rage
De sport is geboren in Italië en daar al een tijdje een rage. Kim: “Er dwaalde een filmpje rond en mensen stuurden het massaal naar me door!” Na een beetje inlezen dacht Kim: dit is leuk voor in Alkmaar! De kersverse onderwater paaldans-lerares Kim is drie dagen naar Turijn afgereisd om een speciale cursus te doen. “Het is vooral heel erg fun. Er wordt behoorlijk wat afgelachen tijdens de les. Alleen thuis oefenen wordt lastig.”

Aan het einde van de les moeten alle palen het water weer uit. “Dat is altijd even trekken, maar dan helpen we elkaar gewoon!”

Zwemles op maat bij JINEK

Bron: Jinek

Zwemles op maat bij EditieNL

Official Acquapole dealer Nederland

Bent u met uw zwemschool of zwembad ook geïnteresseerd in het geven van Acquapole en /of Acquapole Boxing?

U kunt bij ons terecht voor training, opleiding en inkoop!

Neem contact met ons op voor meer informatie.