Floatfit

Er zijn sporten in het water. Zwemmen is natuurlijk de bekendste en meest beoefende trainingsvorm in het water, maar nu is er ook een sport op het water. Maak kennis met Floatfit, een hilarisch leuke en vooral natte high intensity interval training (HIIT)

Korte intro

Uit Groot-Brittannië overgewaaid, de nieuwe sport voor in het zwembad: FloatFit. Een High Intensity Interval Training (HIIT) gebaseerd op kortdurende hoge intensiteit intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes. De bedoeling is dat je oefeningen doet op de opblaasbare matten, Aquabases, die op het water liggen.

Effectiviteit

FloatFit is de ideale workout om spieren te gebruiken waar je niet eens van wist dat je ze had! Je bent namelijk niet alleen bezig met de bewegingen goed uit voeren, maar je moet de hele tijd jouw balans zien te houden op de met lucht gevulde mat (Aquabase). Dit alles maakt FloatFit een effectieve manier van trainen waarbij je o.a. aan je core stability werkt.

Omdat de lessen zo intensief zijn, duren ze niet langer dan een half uurtje. Meer heb je niet nodig om je spieren maximaal te laten presteren.

Welke kleding? Je gaat sporten dus draag je sportkleding! Bijvoorbeeld een shirtje op een sportbroekje. Let op: draag geen kleding die te zwaar wordt, mocht je in het water vallen.