Welkom bij Zwemles op maat!

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Kim Rijnaarts en ik ben een volledig gediplomeerd zweminstructeur met jarenlange ervaring in het reguliere zwemonderwijs en in het individueel begeleiden van kinderen (met of zonder beperking) en volwassenen.

Een perfect uitgangspunt om kritisch te kijken naar de kwaliteit en het aanbod van zwemles. Steeds vaker zie ik dat individuele aandacht en extra leerhulp noodzakelijk is om zwemmen leuk te maken en te houden.

Binnen die ervaring is mij steeds duidelijker geworden dat er vaak meer persoonlijke aandacht en individuele begeleiding nodig is voor een kind. Tijd die niet beschikbaar is binnen het reguliere zwemonderwijs.

Daarom heb ik voor Alkmaar en omstreken Zwemles op Maat opgericht.

Zwemles op Maat garandeert een andere aanpak gericht op het individu in plaats van op de standaard groep. Gespecialiseerd in de leerbehoefte van kinderen in het zwemonderwijs.

Ons zwembad, van 12 bij 6 meter, hebben wij volledig gerenoveerd naar de vereiste maatstaven voor openbaar gebruik. Het water houden wij standaard op de zeer behaaglijke temperatuur van 32 graden Celsius. Wij zijn kleinschalig met een gemoedelijke sfeer en persoonlijke aandacht. Wij hebben 2 ruime kleedkamers, één voor de dames en één voor de heren. Ook zijn er kluisjes aanwezig voor uw waardevolle spullen. Voordat u de zwembadruimte betreedt kunt u heerlijk douchen in de nieuw aangelegde gezamenlijke douches.

In onze ontvangstruimte kunt u aan onze stamtafel fijn zitten na de les of terwijl u op uw kindje wacht tijdens de zwemlessen. U kunt dan zelf een kopje koffie, thee of water pakken. Ook zijn er diverse tijdschriften beschikbaar. Maar misschien gaat u liever winkelen? Of een terrasje pakken? Wij zitten middenin het centrum dus u kunt alle kanten op, als u maar niet vergeet op tijd uw kindje weer op te komen halen he?!

Ik geef de zwemlessen en alle aquasport met veel passie en enthousiasme. Ik sta voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en plezier!

Iedereen heeft behoefte aan een veilige en beschermde omgeving, juist kinderen. Wanneer dat gerealiseerd is kan een kind gaan leren. Als het leren op een speelse, ervaringsgerichte manier aangeboden wordt, krijgt het kind zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen geeft plezier en vanuit plezier leer je snel en spelenderwijs.

Bij zwemles op maat staat individuele aandacht en op maat geboden leerhulp centraal zodat iedereen kan leren zwemmen.

Voor ons is niets standaard en is er voor elk probleem is een oplossing!

Ons lesaanbod bestaat uit zwemlessen voor baby’s en peuters met ouders, zwemles voor kinderen vanaf 4,5 jaar, jongeren en volwassenen. En speciaal zwemonderwijs voor kinderen met een (gedeeltelijk) lichamelijke en/of verstandelijke beperking of angst voor water.

De lessen bij Zwemles op Maat zijn aantrekkelijk voor:

  • Ouders die kwaliteit belangrijk vinden en veel rendement uit de les willen halen.

  • Kinderen die niet goed functioneren in grote groepen.

  • Mensen (kinderen en volwassenen) die baat hebben bij individuele begeleiding.

  • Kinderen met een beperking (ADHD, Autisme, Down syndroom, e.d.) zonder zwemdiploma.

  • Volwassenen die nog graag hun zwemdiploma in privésfeer willen halen.

Deze exclusieve vorm van zwemles bestaat in de directe omgeving nog niet, en al helemaal niet op zo’n unieke locatie!
Middenin de binnenstad van Alkmaar heb ik de mogelijkheid om zwemles op maat aan te bieden met daarnaast aquasport lessen voor speciale doelgroepen. Denk daarbij aan FloatFit, Acquapole, Acquaboxing, Aquarobics, Aqua 4 All, Baby zwemmen, Peuter zwemmen, Zwangerschapszwemmen etc.

  • Wij hebben een zeer laagdrempelig beleid.

  • U kunt voor alle aquasport lessen een losse les boeken of een 10 rittenkaart afnemen.

  • U betaalt geen inschrijfgeld.

(Voor alle verdere informatie verwijs ik u naar de desbetreffende pagina’s.)

Zwemles op Maat staat voor exclusieve zwemlessen en aquasport, persoonlijk en met aandacht gegeven.
Ik hoop u dan ook spoedig te mogen verwelkomen bij Zwemles Op Maat!

Vriendelijke zwemgroetjes,
Kim Rijnaarts.

Zwemles op maat Alkmaar | Zwemmen in Alkmaar | Zwembad Alkmaar | Superspetters zwemles Alkmaar | Aquasport Alkmaar