Met SuperSpetters zwemles leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen!

Veilig en vertrouwd

Met zwemles volgens de SuperSpetters
zwemlesmethode leren kinderen op een leuke
manier goed zwemmen en is er veel aandacht
voor persoonlijk contact.

BEKIJK ALLE VOORDELEN

Kent u SuperSpetters al?

SuperSpetters is de zwemles methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Ook ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.

Kinderen vanaf 4,8 of 5 jaar krijgen in kleine groepjes zwemles van gediplomeerde lesgevers welke in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Omdat wij met 4 kinderen op 1 lesgever werken krijgt uw kind intensief les en haalt het in gemiddeld 80 lessen het KNZB Superspetters diploma (dat is 1 diploma op C-niveau). Dit is een richtlijn gebaseerd op een pilottraject in 2014 met kinderen vanaf 5 jaar.

Kies voor SuperSpetters bij Zwemles op maat

Leren zwemmen met als einddoel: zwemveilig!
Uw kind wordt begeleid door één zweminstructrice op 4 kinderen, die bij uw kind in het water lesgeeft.
Deze aanpak zorgt voor goede individuele begeleiding en veel aandacht voor uw kind.

Er wordt 45 minuten gezwommen.
Wij werken met kleine groepen van 4 kinderen waardoor het behalen van het diploma sneller gaat dan voorheen.
Heeft uw kind méér aandacht nodig? Het is ook mogelijk via 1 op 1 privélessen de diploma’s te behalen.

Als uw kind bijna af mag zwemmen gaan wij eerst de ultieme test doen: Proefzwemmen in een wildwater-paradijs! Wij willen veilige zwemmers afleveren die niet bang zijn in alle omstandigheden dus gaan wij dat testen! Wij gaan op zwemuitje! Een klein zwemfeestje waarbij juf de geselecteerde kinderen meeneemt naar een zwemparadijs in de buurt om te kijken hoe zelfredzaam, hoe zelfverzekerd en hoe “slagvast” uw kind is geworden. Bij goed gevolg wordt er afgezwommen in het eigen zwembad van zwemles op maat.

Er wordt afgezwommen op aanbod (met uitzondering van de schoolvakanties.)
Omdat wij in ons eigen bad af kunnen zwemmen kunnen wij per kind bekijken of er afgezwommen kan worden. Als uw kind het proefzwem-uitje goed doorstaan heeft krijgt hij/zij een uitnodiging met data en tijden om af te komen zwemmen in ons eigen zwembad. Uiteraard maken wij hier een klein feestje van!

BEKIJK TARIEVEN
AANMELDEN ZWEMLES

Duckstad familie krijgt SuperSpetters zwemles!

Disney en het KNZB

In de nieuwste samenwerking tussen
The Walt Disney Company en de KNZB wordt
de familie van Donald Duck geïntegreerd in de
zwemlesmethode van de Nederlandse zwembond.

LEES MEER

Opbouw zwemlestraject

In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte as worden al in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.

Gebruik materiaal

Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden. De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen. De zwembril wordt alleen gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle vaardigheden waarbij onderwater oriëntatie en survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, werken we niet met drijfmiddelen maar wel met hulpmiddelen.

Communicatie

Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters zwemles is de communicatie met ouders en het kind. Voor de start van de zwemlessen worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject en ouders worden middels voortgangsgesprekken gedurende de zwemlessen op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens kijklessen kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen. Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

Zwemles op maat Alkmaar | Zwemmen in Alkmaar | Zwembad Alkmaar | Superspetters zwemles Alkmaar | Aquasport Alkmaar