Voorbereiding op je zwemles

Voorafgaand aan de Superspetters zwemlessen kunt u uw kind watervrij lessen laten doen. Deze les wordt gegeven aan kinderen vanaf 4,5 jaar. Kinderen die op de oproeplijst staan of op peuterzwemmen zitten krijgen voorrang. Watervrij is een wekelijkse les van 45 minuten. Hiermee bent u zeker van het voldoen aan de instapeisen en kunt u dus de pakketprijs voor de zwemlessen afnemen.

Wij zwemmen volgens het KNZB superspetters diploma. Dat betekent dat wij alleen zwemlessen starten met kinderen die “watervrij” zijn en ouder dan 4,8 maar het liefst 5 jaar. Wij zwemmen zonder drijfmiddelen, in kleine groepen, in gemiddeld 80 lessen af voor het KNZB SuperSpetters-diploma op C niveau.

Instap eisen zwemles:

  • Spetters in het gezicht kunnen verdragen (niet alleen onder de douche).
  • Met hulp of hulpmateriaal zelfstandig in diep water springen.
  • Het gezicht in het water doen zonder angst.
  • Voortbewegen in diep water (vooruit, achteruit, zijwaarts etc.). Eventueel met hulpmiddel.
  • Komen van verticaal naar horizontaal. Eventueel met hulpmiddel.
  • Kinderen dienen bij aanvang van de zwemlessen zindelijk te zijn.

Kinderen leren het snelst zwemmen vanaf 5 jaar. Wij zijn kleinschalig en raden u aan om op tijd in te schrijven.

Mocht uw kind nog niet genoeg watervrij zijn hebben wij voorafgaand aan de zwemlessen watervrijles. Daar kan uw kind na overleg eventueel eerst instromen. Watervrijles is speciaal voor angstige en/of niet watervrije kinderen die aan de beurt zijn op de wachtlijst voor zwemles.

Als u twijfelt of uw kind er aan toe is kunnen wij altijd een proefles afnemen, u kunt dit aangeven bij aanmelding.

Ons advies is om eerst even te wennen op school en dan starten met zwemles. Op jonge leeftijd kunnen kinderen zich leren redden in het water en samen met u zwemmen bij het babyzwemmen (3 maanden tot 2 jaar) of het Peuterzwemmen (2 tot 4,5 jaar).

Om echt te leren zwemmen moet een kind sterk genoeg zijn en de motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling voldoende ontwikkeld zijn. Dit is bij elk kind weer anders, de ene loopt eerder en de ander praat eerder. Zo is het ook met het leren zwemmen, kinderen van 5 zullen vaak sneller leren zwemmen dan een kind van 4 jaar.

U kunt uw kind aanmelden voor de oproeplijst Watervrij en zo uw kind de beste voorbereiding geven op zwemlessen.

Deelnamekosten bedragen € 13,50 per keer of u kunt een 10-rittenkaart nemen voor €110,-