Voorbereiding op je zwemles

Voorafgaand aan de zwemlessen kunt u uw kind watervrij lessen laten volgen indien dit nodig is. Deze les wordt gegeven aan kinderen vanaf 4,5 jaar die angstig zijn voor water. Kinderen worden vanaf de wachtlijst opgeroepen voor deelname aan deze les. Watervrij is een wekelijkse les op zaterdagochtend van 45 minuten. Hiermee bent u zeker van het voldoen aan de instapeisen en kunt u dus de pakketprijs voor de zwemlessen afnemen.

Wij zwemmen volgens de KNZB superspetters methode. Dat betekent dat wij alleen zwemlessen starten met kinderen die “watervrij” zijn en ouder dan 5 jaar. Wij zwemmen zonder drijfmiddelen, in kleine groepen, in gemiddeld 60 lessen af voor één diploma op C niveau.

Instap eisen zwemles:

  • Spetters in het gezicht kunnen verdragen (niet alleen onder de douche).
  • Met hulp of hulpmateriaal zelfstandig in diep water springen.
  • Het gezicht in het water doen zonder angst.
  • Voortbewegen in diep water (vooruit, achteruit, zijwaarts etc.). Eventueel met hulpmiddel.
  • Komen van verticaal naar horizontaal. Eventueel met hulpmiddel.
  • Kinderen dienen bij aanvang van de zwemlessen zindelijk te zijn.

Kinderen leren het snelst zwemmen op C-niveau vanaf 5 jaar. Wij zijn kleinschalig en raden u aan om op tijd in te schrijven.

Als u twijfelt of uw kind aan de instapeisen voldoet kunt u dit aangeven bij bijzonderheden tijdens uw aanmelding.

Ons advies is om eerst even te wennen op school en dan starten met zwemles. Op jonge leeftijd kunnen kinderen zich leren redden in het water en samen met u zwemmen bij het babyzwemmen (3 maanden tot 2 jaar) of het Peuterzwemmen (2 tot 4,5 jaar).

Om echt te leren zwemmen moet een kind sterk genoeg zijn en de motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling voldoende ontwikkeld zijn. Dit is bij elk kind weer anders, de ene loopt eerder en de ander praat eerder. Zo is het ook met het leren zwemmen, kinderen van 5 zullen vaak sneller leren zwemmen dan een kind van 4 jaar.

Wij raden aan om uw kind minimaal een jaar van te voren in te schrijven.