Met de SuperSpetters methode leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen!

Onze opleiding heeft een planmatige aanpak met een individuele doorstroommogelijkheid. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar mogelijkheden. Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen.

Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Iedereen die bij ons leert zwemmen, wordt opgeleid volgens de KNZB Superspetters methode. Dit betekend dat uw kind in één keer wordt opgeleid voor een diploma op C Niveau.

Voor de zwemlessen beginnen zijn alle kinderen watervrij. Dit doen wij middels de peuterlessen en de watervrij lessen. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug en weer naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Veel oefeningen in de lessen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water, ieder spel heeft een bedoeling!

Met de KNZB SuperSpetters methode leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot, op de kant en naar de bodem gaan, in en uit een rubberbootje klimmen. Kortom alles om uw kind zo zwemveilig mogelijk te maken.

Kies voor SuperSpetters bij Zwemles op maat

Leren zwemmen met als einddoel: zwemveilig! Uw kind zwemt meteen in voor hem/haar diep water en wordt begeleid door een vaste zweminstructeur die in het water lesgeeft. Deze aanpak zorgt voor goede individuele begeleiding en veel aandacht voor uw kind. Er wordt 45 minuten gezwommen per les.

Wij werken met kleine groepen en een fase waarin 2 keer in de week wordt gezwommen, waardoor het behalen van het diploma sneller gaat.
Zodra uw kind de basis van de schoolslag beheerst gaan wij over tot 2 keer in de week zwemmen, de tweede keer is altijd op zaterdag.

Als uw kind alle slagen goed beheerst gaat hij/zij naar de examenklas. Deze klassen zwemmen 1 keer per week op zaterdagmiddag.
De examenklas zwemt wekelijks in ons zwembad en eens per maand in zwembad de Hout waar wij de afstanden met de kinderen gaan trainen.
Wij willen veilige zwemmers afleveren die niet bang zijn in alle omstandigheden dus gaan wij daar testen! De examenklas zwemt in de Hout altijd met kleding aan, dit om te kijken hoe zelfredzaam, hoe zelfverzekerd en hoe “slagvast” uw kind is. Als uw kind dit alles goed en slagvast beheerst mag hij/zij afzwemmen en wordt er afgezwommen in het eigen zwembad van zwemles op maat.

Er wordt afgezwommen op aanbod (met uitzondering van de schoolvakanties). Omdat wij in ons eigen bad af kunnen zwemmen kunnen wij per kind bekijken of er afgezwommen kan worden. Als uw kind alles goed beheerst in de Hout krijgt u een uitnodiging om de week erna op zaterdag af te komen zwemmen in ons eigen zwembad. Uiteraard maken wij hier een klein feestje van!

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.