Algemene informatie

Onze opleiding heeft een planmatige aanpak met een individuele doorstroommogelijkheid. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar mogelijkheden. Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen.

Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Iedereen die bij ons leert zwemmen, wordt opgeleid voor het KNZB Superspetters diploma.

Voor de zwemlessen beginnen zijn alle kinderen watervrij. Dit doen wij middels de peuterlessen en de watervrij lessen. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug en weer naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Veel oefeningen in de lessen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water, ieder spel heeft een bedoeling!

Bij het KNZB SuperSpetters diploma leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot, op de kant en naar de bodem gaan, in en uit een rubberbootje klimmen. Kortom alles om uw kind zo zwemveilig mogelijk te maken.

Mocht u meer informatie wensen kunt u altijd contact met ons opnemen.